Acasa 9 Familie 9 6 jocuri cu apă pentru zilele caniculare

6 jocuri cu apă

pentru zilele caniculare

Zilele cu temperaturi ridicate sunt numai bune pentru jocurile cu apă, mai ales dacă aveți la dispoziție curtea bunicilor, un parc sau o plajă cu suficient spațiu. Iată câteva idei de jocuri cu apă, perfecte pentru a vă răcori și petrece timp în aer liber, în mod activ și distractiv.

Jocuri cu apă pentru întreaga familie

1. Cursa cu găleata

Este nevoie de cel puțin doi jucători și 4 găleți sau recipiente cu apă. Regulile sunt simple: fiecare jucător ține în mâini un recipient plin cu apă și trebuie să alerge până la un recipent gol, în care vor turna apa. Câștigă jucătorul care a reușit să transporte cea mai mare cantitate de apă. Atenție: nu este permis mersul, este nevoie ca toți participanții la joc să alerge.

2. Vânătoarea de baloane cu apă

Umple mai multe baloane cu apă și ascunde-le în curte sau în grădină. Copiii trebuie să le descopere și, la final, după ce au găsit toate baloanele, le pot folosi pentru a se bate cu apă 😊.

3. Războiul bureților cu apă

Taie pe lungime câțiva bureți de bucătărie și leagă bucățile împreună la mijloc, pentru a forma un “pompon” de bureți. Formați două echipe și așezați-vă față în fața la distanță de 3 metri. Udă buretele într-un recipient cu apă și aruncați-l de la o echipă la alta. Dacă cealaltă echipă prinde buretele, faceți fiecare un pas în spate, îndepărtându-vă din ce în ce mai mult, până când nu mai puteți prinde buretele. Dacă buretele nu este prins de una dintre echipe, îl veți uda din nou și veți relua jocul.

4. Umple paharul

Este nevoie de cel puțin două echipe de câte două persoane. Unul dintre participanți stă așezat pe spate, ținând un pahar de plastic gol pe burtă. La cel puțin 7 metri distanță de acesta se află o găleată cu apă. Al doilea membru al echipei are un pahar de plastic la rândul lui, iar misiunea sa este să alerge până la găleata cu apă, să umple paharul de plastic cu apă, să țină paharul pe cap cu ajutorul unei singure mâini și să încerce să ajungă cât mai repede le colegul de echipă. Apoi, fără a da jos paharul de pe cap, trebuie să încerce să umple paharul pe care îl ține în mână partenerul de joc. Câștigă echipa care reușește să umple prima un pahar de apă. Apoi membrii fiecărei echipe pot face schimb de roluri.

5. Aruncarea la țintă cu buretele

Desenează cu creta pe asfalt mai multe centre concentrice, cu diferite punctaje pentru fiecare cerc. Udă un burete cu apă și încercați să aruncați buretele în cercurile cu cele mai mari punctaje. Puteți avea un număr de 3 încercări fiecare, iar la final câștigă cel care are cel mai mare punctaj.

6. Pictura cu cuburi de gheață

Pentru cei mici, activitățile cu gheață pot fi extrem de distractive. Poți face cuburi de gheață colorate (adaugă în apă câteva picături de acrilice sau acuarele), pe care apoi cei mici le pot folosi pentru a picta pe hârtie.

Jocurile active cu apă îi țin pe cei mici amuzați și ocupați, fiind o modalitate perfectă prin care își pot consuma energia. Nu ezita să te alături la rândul tău jocului și, de ce nu, să creați împreună jocuri cu reguli noi.