Ziua Unirii Principatelor alături de cel mic:
idei de activități creative
Pe 24 Ianuarie 1859 a avut loc Unirea Principatelor Moldova și Țara Românească, sub domnia aceluiași conducător, Alexandru Ioan Cuza. Această sărbătoare este cunoscută și sub numele de Unirea Mică, fiind un eveniment esențial în istoria țării noastre. 24 Ianuarie este zi liberă, așa că iată câteva idei de activități pe care le poți realiza alături de cel mic.
Vorbește-i copilului despre semnificația acestei zile
Explică-i pe înțelesul său evenimentele care au dus la Unirea celor două principate, folosind cuvinte simple și arătându-i pe hartă unde se află Moldova și unde se afla Țara Românească.
Aflați mai multe despre domnitorul Alexandru Ioan Cuza
În funcție de interesul și vârsta copilului tău, poți începe cu a căuta portrete ale domnitorului, informații despre viața acestuia și, pentru copiii mai mari, informații despre măsurile importante pe care le-a luat acesta în timpul domniei – de exemplu, despre înființarea Universităților din Iași (în 1860) și București (1864).
Desenați și colorați conturul Principatelor Unite
Poți folosi un șablon cu harta României pentru a trasa conturul acesteia sau poți căuta pe internet imagini gratuite. Trasează cu creionul conturul Moldovei și Țării Românești și încurajează-l pe copil să le coloreze.
Decupați sau desenați simbolul unirii – o horă
Poți crea o horă din hârtie urmând pașii din materialul video de mai jos:
Creați steaguri tricolore din hârtie, carton sau fetru
Decupați și lipiți dreptunghiuri egale de hârtie sau carton roșu, galben și albastru pentru a forma un steag sau ghirlande tricolore. Dacă ai un copil pasionat de cusut, poți încerca aceeași activitate folosind fetru.
Oricum ai alege să sărbătorești Ziua Unirii Principatelor, lasă-te condus interesele și curiozitatea copilului tău, pentru a te asigura că se bucură cu adevărat de activitate. Oferă-i opțiuni dintre care să aleagă, încurajează-l să pună întrebări și lasă-l să își exprime creativitatea în mod natural 😊.