Acasa 9 Didactice 9 Cum putem integra poveștile video în activitatea școlară

Cum putem integra poveștile video

în activitatea din grupă sau clasă

Grădinița și școala sunt locurile în care copiii învață, în care se maturizează și în care dobândesc aptitudini, abilități și cunoștințe pe care le vor folosi mai târziu, ca viitori adulți. Toate acestea sunt posibile prin intermediul diferitelor activități, educaționale sau recreative.

Perioada pandemică a fost una în care calități precum încrederea, răbdarea și adaptabilitatea noastră a tuturora au fost puse la încercare.

În toată această perioadă inedită trăită de noi toți, școala și grădinița online au reușit să aducă perspective noi în educație și să își reorienteze întreaga activitate, adaptându-se la era digitalizării. Tehnologia a devenit parte din procesul educațional și, în egală măsură, din viața copiilor în mediul familial. De asemenea, expunerea copiilor la diferite aplicații sau tool-uri în cadrul activităților a devenit o realitate. E important de reținut faptul că modul de utilizare al acestor aplicații trebuie să fie cât mai firesc și echilibrat, în acord cu particularitățile de vârstă a celor mici.

Activitățile pe domenii și experiențele sunt o adevărată provocare pentru fiecare cadru didactic care dorește să își surprindă copiii folosind metode și materiale educaționale inovative. Tehnologia poate ajuta ca activități precum cele de dezvoltarea a limbajului, a gândirii critice, a imaginației sau a atenției să fie foarte atractive pentru micii exploratori. Evident, trebuie făcută o selecție atentă a aplicațiilor folosite astfel încât acestea să fie adecvate vârstei copiilor și să aibă conținut bogat din punct de vedere educațional.

 Aplicația YOZY oferă o gamă largă de povești și jocuri pentru diferite tematici, cum ar fi: meserii, lumea insectelor, legume și fructe, lumea necuvântătoarelor, povești clasice readaptate. Conținutul aplicației a fost conceput special pe nevoile și interesele copiilor de către specialiști în educație.

 Prin intermediul acestor povești putem dezvolta: imaginația, vocabularul (expunându-i pe cei mici la un limbaj actual care este un melanj de vechi și nou), gândirea critică, atenția, memoria etc.

Cu ce vine nou aplicația YOZY și cum poate fi folosită în cadrul activităților?

  • Timpul de căutare pentru a găsi o poveste potrivită unei anumite teme va fi economisit, deoarece toate textele narative și poveștile din aplicație sunt organizate pe teme de interes și categorii de vârstă.
  • Cu un simplu click în aplicație, ai acces la o sumedenie de povești originale sau clasice reinterpretate, despre animale sau plante ș.a.
  • Grafica și design-ul sunt gândite astfel încât copiii să fie atrași, interesați și atenți la ceea ce se întâmplă în poveste.
  • Majoritatea poveștilor sunt urmate de jocuri special gândite pentru a putea fi aplicate chiar și în cadrul activităților de la clasă.
  • Jocurile pe care le găsiți în aplicație sunt interactive și pot fi folosite alternând aplicația cu dialogul direct sau conversația.

Resurse materiale de care veți avea nevoie:

  • laptop;
  • aplicația YOZY descărcată din Google Play;
  • proiector cu sunet și tablă.

Vă invităm să accesați aplicația și să vă bucurați de poveștile și jocurile pe care le puteți integra în activitățile de educarea a limbajului sau de comunicare!

 

Articole recente