Acasa 9 Familie 9 Creează o coroniță de Paște alături de copilul tău

Creează o coroniță de Paște

în 5 pași simpli

decoratiune de Paste coronita

Pe lista pregătirilor pentru sărbătorile pascale, adaugă și realizarea unei decorațiuni de Paște alături de copilul tău. Activitățile de artă și îndemânare îi ajută pe copii să își exerseze controlul asupra mișcărilor fine și precise, le dezvoltă răbdarea și creativitatea și, desigur, contribuie la bună-dispoziția din familie. Iată ce idee de decorațiune de Paște îți propune Yozy, oferindu-ți fișele printabile de care ai nevoie. Descoperă cum poți realiza o coroniță de Paște în câțiva pași.

De ce ai nevoie:

  • Acces la imprimantă
  • Creioane colorate sau carioci
  • Lipici
  • Carton ( sau o farfurie de carton)
  • Foarfecă
  • Opțional: ochi din plastic și bumbi/pompoane

Cum se realizează

1. Descarcă fișele pdf de mai jos și printează-le.

Fișă iepuraș

Fișă ouă

2. Decupează elementele care formează iepurașul. Îi poți adăuga ochi din plastic sau îi poți desena.

decoratiune de Paste

3. Folosiți creioane colorate pentru a decora ouăle.

oua de paste colorate

4. Decupați ouăle colorate.

oua de Paste din hartie decoratiune de paste

5. Decupează un cerc din carton sau decupează marginea unei farfurii de unică folosință din carton. Lipiți iepurașul pe cercul de carton și adăugați apoi ouăle, pentru a forma o coroniță.

decoratiune de Paste

Poți așeza această decorațiune de Paște pe ușa camerei copilului sau pe perete – alege împreună cu copilul tău cel mai potrivit loc.

Activitățile creative, mai ales când sunt realizate alături de părinți, aduc bucurie celor mici și le dau ocazia să își exprime inventivitatea și imaginația. Când marcăm momentele importante prin activități creative în care îi implicăm, semnificația sărbătorilor sporește, iar cei mici trăiesc aceste experiențe într-un mod mai autentic.