Acasa 9 Familie 9 Decorațiuni de Crăciun – 6 idei pentru întreaga familie

Decorațiuni handmade de Crăciun:

6 idei pentru întreaga familie

O mare parte din bucuria sărbătorilor de iarnă constă în decorarea casei și în pregătirea atmosferei festive. Pentru cei mici, împodobirea bradului, așteptarea lui Moș Crăciun, colindele și decorațiunile de Crăciun sunt aspecte esențiale ale sărbătorilor de iarnă. Iată câteva idei de decorațiuni handmade de Crăciun pe care le poți încerca alături de copilul tău.

Decorațiuni din carton sau hârtie colorată

Porniți de la câteva triunghiuri de hârtie sau carton și creați portretul lui Moș Crăciun sau al lui Rudolf, adăugând ochi, nas și o căciulă. Și … e un pretext numai bun să desfaceți o cutie cu bomboane! 😊.

Decorațiuni din bețe de înghețată

Poți folosi bețe de înghețată pentru a crea diverse forme – triunghiuri pentru a simboliza un brad de Crăciun, stele sau fulgi de zăpadă sau forme 3D (de exemplu, o căsuță) pe care le puteți picta sau decora cu sclipici sau paiete.

Decorațiuni din conuri de brad

Conurile pictate sau decorate pot aduce un farmec aparte bradului de Crăciun. Dacă vrei să obții un efect mai simplu, poți opta pentru alb, iar dacă vrei să aduci mai multă veselie și culoare, poți combina diferite culori, sclipici și paiete.

Decorațiuni din sfoară sau ață

Sfoara sau ața pot fi de asemenea folosite pentru ornamente inedite de Crăciun. Tehnica este destul de simplă: decupează din carton diferite forme – steluțe, brazi de Crăciun, fulgi de zăpadă, globuri de brad – și înfășoară-le în sfoară sau ață. Dacă vrei să creezi un decor rustic, sfoara este o alegere potrivită. Dacă vrei să aduci mai multă culoare, poți opta pentru mohair sau alte fire cu un aspect mai „prietenos”.

Decorațiuni de brad din fetru

Pentru copiii de vârste mai mari și pentru părinții creativi, fetrul este materialul perfect pentru a crea decorațiuni pentru brad sau pentru casă. Puteți folosi tipare deja desenate pentru a decupa formele dorite, fiind nevoie doar să le coaseți.

Decorațiuni origami de Crăciun

Pentru copiii cu multă răbdare și îndemânare, decorațiunile origami sunt o alegere potrivită. Iată un video care îți arată pașii pentru a crea un brad de Crăciun origami:

Orice tehnică ai alege pentru a crea decorațiuni de Crăciun în acest an alături de copilul tău, este important să îi lași celui mic libertatea de a improviza și de a se inspira din ideile noastre pentru a se gândi la creații proprii originale 😊.