Acasa 9 Familie 9 Idei de mărțișoare – joacă, reciclare și creativitate

Idei de mărțișoare:

joacă, reciclare și creativitate 

Primăvara înseamnă flori, soare, ghiocei și, desigur, mărțișoare. Când vine vorba de această tradiție, creativitatea nu are limite – poți realiza mărțișoare folosind o mulțime de materiale, tehnici sau stiluri. În această primăvară, poți îmbina imaginația și îndemânarea cu reciclarea creativă. Creează mărțișoare din obiecte pe care le ai în casă și pe care nu le mai folosești. Iată câteva idei.

Mărțișoare din butoane de tastatură veche

O idee potrivită dacă vreți să dăruiți mărțișoare personalizate, cu inițiale pentru prenumele fetelor cărora le veți oferi. Poți prinde tasta pe o bucată de dantelă sau de material textil pentru a crea un mărțișor care îmbină elemente moderne și elegante 😊.

Mărțișoare din chei vechi

Reciclează cheile pe care nu le mai folosești decorându-le cu pietricele, mărgele colorate sau pictându-le în culori vii cu acrilice.

Mărțișoare din nasturi

Folosește nasturi colorați pentru a crea flori sau alte forme geometrice. O altă varianta este să acoperi nasturii cu un material textil colorat.

Mărțișoare din capace din metal

Poți lipi mărgele și alte elemente decorative în interiorul lor sau poți picta scene în miniatură sau imagini abstracte.

Mărțișoare din hârtie de ziar

Răsucește fâșii de hârtie de ziar pentru a crea flori. Folosește un strop de acuarele pentru a adaugă un pic de culoare.

Mărțișoare din ață și carton

Decupează diferite forme din carton și învelește-le în ață colorată.

Mărțișoare din cârlige de rufe

Cu puțină răbdare și îndemânare, puteți transforma cârligele de rufe (preferabil, cele din lemn) în zâne, adăugând ghinde, aripi și haine din hârtie.

Mărțișoare din creioane aproape terminate

Nu aruncați creioanele din care au mai rămas câțiva centimetri – le puteți transforma în mărțișoare dacă le lipiți pe o bucată colorată de carton și adăugați un șnur alb-roșu. Sau, dacă aveți unelte de tăiat, puteți tăia bucăți subțiri de creioane pe care să le lipiți împreună pentru a crea forme de flori, forme geometrice etc.

Desigur, în afară de a crea și oferi mărțișoare, nu uita să (re)descoperi alături de copilul tău povestea Mărțișorului.

Surse:

https://www.pinterest.fr/pin/832462312346130591/
https://www.pinterest.fr/pin/409123947395052207/
https://www.cutoutandkeep.net/projects/pencil-crayon-jewelry
https://babbledabbledo.com/how-to-make-string-art-stars-with-coasters/
https://manualidades.facilisimo.com/d/flores-de-papel-reciclado_2210360.html
https://i.pinimg.com/564x/4a/87/d7/4a87d749f92ce9f84cae438706cef9c5.jpg
https://i.pinimg.com/564x/be/66/59/be6659bec8d81c6ab262c4ffc1c10b16.jpg