Acasa 9 Familie 9 Jocuri liniștite pentru zilele când copilul este bolnav

Activități și jocuri liniștite

pentru zilele când copilul este bolnav

Iarna este sezonul răcelilor și gripei, iar zilele petrecute de copii acasă când sunt bolnavi pot deveni monotone și frustrante, mai ales când febra, oboseala și tusea încep să treacă, iar cei mici încep să se plictisească.

Cum pot petrece timpul cei mici când încep să se simtă mai bine? Pentru că energia sa este încă redusă și pentru că scopul este să îl ajuți pe copil să se relaxeze, poți să iei în considerare următoarele recomandări:

  • alege activități și jocuri pe care copilul le face cu ușurință atunci când se simte bine
  • evită activitățile sau jocurile care îi pot produce frustrare sau agitație
  • gândește-te la activități care durează puțin sau pot fi întrerupte ușor (de exemplu, evită jocuri care presupune multă pregătire sau mult efort pentru a face ordine în urma lor)

De asemenea, este important să petreci timp alături de copil, să îl ajuți să pregătească zona în care se joacă, dar și să strângă jucăriile.

Activități pentru zilele în care copilul este bolnav

Povești audio pentru copii

Pentru a evita timpul excesiv petrecut în fața ecranului și pentru ca acesta să nu obosească ochii copilului, puteți alege povești audio pentru copii. Poveștile audio de adormit copiii îl pot ajuta pe cel mic să se relaxeze și să se odihnească seara sau în momentele în care se simte obosit. YOZY îți vine în ajutor cu o mulțime de povești, pentru gusturi diferite.

Colorat și desenat

Cărțile de colorat sau desenul cu creioane sunt opțiuni potrivite deoarece nu necesită multă pregătire, pot fi realizate și stând în pat, sunt relaxante și, dacă cel mic își pierde interesul pentru ele, le poate relua cu ușurință mai târziu.

Puzzle-uri și jocuri de construcție

Dacă cel mic se simte suficient de bine pentru a se ridica din pat, puzzle-urile și jocurile de construcție îi pot captiva atenția și imaginația pentru mai mult timp.

Origami

Activitățile simple de origami pot fi o altă opțiune relaxantă de joacă pentru cei mici, dar și pentru cei mai mari. Găsiți împreuna tutoriale de origami și urmați instrucțiunile.

Plastilina

Pentru copiii preșcolari, joaca cu plastilina este perfectă pentru zilele în care sunt bolnavi – îi ajută să se relaxeze, dar îi menține suficient de interesați și captivați de propria imaginație.

Alte idei pe care le puteți realiza împreună:

  • Uitați-vă la albume foto
  • Scrieți scrisori sau realizați desene pentru persoanele dragi din familie
  • Jucați-vă “Ghicește la ce obiect mă gândesc.”
  • Faceți planuri de activități și jocuri pentru când se va însănătoși
  • Jocuri cu mingi din hârtie sau burete
  • Jocuri de cărți
  • Creați bijuterii din sfoară și mărgele

Oricare ar fi activitățile pe care le alegeți pentru zilele în care cel mic este bolnav acasă, asigură-te că petreci suficient timp alături de el. Prezența și afecțiunea părinților îi ajută pe cei mici emoțional și pot contribui la însănătoșirea rapidă.