Acasa 9 Timp liber 9 Muzee potrivite pentru copii – cunoaștere prin joacă

Muzee din România potrivite copiilor:

cunoaștere prin joacă

Mersul la muzeu a devenit în ultimii ani, cu ajutorul tehnologiei și abordării creative, o activitate mult mai captivantă și interactivă pentru cei mici. Din ce în ce mai multe muzee și instituții culturale acordă atenție nevoilor de cunoaștere specifice copiilor, oferind activități potrivite intereselor acestora. În această vară, pune pe lista activităților de relaxare și o vizită la muzeu. Iar dacă nu știi de unde să începi, ți-am pregătit o listă întreagă.

Muzeul de Științe din Brașov

Fenomene naturale și teorii complexe ale fizicii devin accesibile și ușor de experimentat în Muzeul de Științe din Brașov, prin exponate interactive care îi familiarizează pe cei mici (și pe cei mari) cu secretele fizicii, biologiei sau astronomiei.

Muzeul organizează tururi ghidate la fiecare două ore, iar pentru participare, este nevoie de rezervare telefonică sau online.

 

Muzeul Bucureștiului

Organizează programe educative pentru familii și profesori, dar și școală de vară pentru cei mici. Școala de vară include ateliere diverse (benzi desenate, ilustrație, storytelling, lectură etc.), dedicate copiilor de diferite vârste, începând cu 4 ani.

 

Muzeul Național de Artă Contemporană din București

Pe lângă expozițiile tematice, MNAC organizează în fiecare weekend ateliere online de lectură pentru copiii cu vârsta peste 5 ani, dar și ateliere diverse pentru adolescenți.

 

Muzeul Antipa

Expoziția permanentă a Muzeului Antipa este perfectă pentru copiii de toate vârstele, iar muzeul organizează perioadic ateliere pentru copii care îmbină știința și arta, dar și Școala de Vară în perioada vacanței.

 

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Pune la dispoziția întregii familii activități creative pentru copii de toate vârstele. Chiar dacă pentru copiii de vârste mai mari, prezența părinților nu este necesară, organizatorii o încurajează, pentru că astfel întreaga familie se poate bucura de o activitate inedită. În plus, pe perioada verii, Muzeul organizează Clubul de Vară Exploratorii, pentru copiii cu vârsta peste 7 ani, desfășurat timp de 4 săptămâni, în fiecare vineri și sâmbătă.

 

Orășelul Cunoașterii

Este primul muzeu interactiv dedicat științei din România, propunându-și să îi familiarizeze pe copii cu noțiuni de matematică, fizică, chimie și geografie prin aproximativ 100 de exponate interactive. În această vară, Orășelul Cunoașterii organizează și o tabără urbană în care, timp de o săptămână, copiii cu vârsta între 5 și 12 ani participă la experimente și jocuri bazate pe știință, tehnologie și inovație.

 

Muzeul Etnografic al Transilvaniei

La fel ca alte muzee ale satului, Muzeul Etnografic al Transilvaniei este potrivit pentru o vizita alaturi de copii pentru că oferă acestora libertatea de a explora în aer liber, a se juca și a vedea lucruri inedite.

Descoperă alte muzee ale satului din România.

 

Muzeul Ceasului – Ploiești

Câte tipuri de ceasuri sau instrumente de măsurare a timpului cunoaște copilul tău? Muzeul Ceasului din Ploiești este un loc inedit, singurul de acest fel din țara noastră. Puteți descoperi aici ceasuri care au aparținut unor personalități precum Mihail Kogalniceanu, Nicolae Titulescu, Regele Carol I, Vasile Alecsandri sau Theodor Aman.

 

Muzeul Chihlimbarului, comuna Colți, județul Buzău

Descoperă alături de copilul tău povestea chihlimbarului sau “lacrimile de miere ale arborilor preistorici”, la Muzeul chihlimbarului, unde te poți bucura de un tur ghidat extrem de interesant. Va fi o ocazie perfectă de a-i trezi interesul copilului pentru istoria naturală.

Vizitele la muzeu alături de copilul tău nu trebuie să fie pline de monotonie sau seriozitate – din ce în ce mai multe muzee oferă activități interesante și distractive pentru cei mici, astfel încât bucuria și interesul pentru cunoaștere să meargă mână în mână. Astfel, muzeele devin treptat locuri în care învățarea are loc în mod activ și natural.

Articole recente