Acasa 9 Familie 9 Ziua Internațională a Familiei. 3 idei de activități

Ziua Internațională a Familiei.

3 idei de activități pentru o zi reușită în familie

Ziua Internationala a Familiei

Pe 15 Mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua Internațională a Familiei. Sărbătoarea a fost stabilită în 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, cu rolul de a încuraja conștientizarea problemelor cu care se confruntă familiile și de a promova informații despre procesele sociale și economice care afectează familiile la nivel global.

Tema din acest an este „Familiile și urbanizarea”, atrăgând atenția asupra importanței creării unor medii urbane sustenabile, care să răspundă nevoilor specifice familiilor.

O  ocazie tocmai  bună pentru a organiza o zi specială împreună cu cei dragi, nu-i așa? Iată câteva idei de activități prin care poți sărbători Ziua Internațională a Familiei.

3 idei de activități pentru Ziua Internațională a Familiei

1. Creați o poveste a familiei voastre

Lăsați-vă imaginația să zboare și inventați împreună o poveste în care membrii familiei voastre sunt personajele principale. Îl poți lăsa pe copilul tău să conducă firul poveștii, ajutându-l cu idei sau întrebări suplimentare. Vei descoperi astfel nu doar creativitatea nelimitată a celor mici, dar și lucrurile care îl pasionează, preocupă sau îi aduc bucurie copilului tău.

Dacă ai un copil preșcolar, poți scrie tu povestea, iar copilul poate crea desene și ilustrații pentru ea. Dacă repetați activitatea în fiecare an de Ziua Familiei, veți obține o colecție de povești în care personajele principale sunt membrii familiei voastre.

2. Începeți o tradiție nouă de familie

Tradițiile de familie înseamnă mai mult timp petrecut împreună în mod plăcut, amintiri frumoase și legături mai puternice. Iată câteva exemple de tradiții de familie care te pot inspira:

 • mergeți într-o drumeție sau excursie într-un loc ales pe rând, de fiecare dintre voi;
 • creați un album al familiei;
 • organizați o ședință foto pentru întreaga familie;
 • creați un film „documentar” al familiei luând interviuri fiecăruia;
 • încercați un sport nou de echipă;

Când începi o nouă tradiție de familie, este important să alegi o activitate de care să vă bucurați toți și care poate fi organizată cu ușurință.

3. Mergeți la picnic

O zi petrecută cu familia în aer liber, primăvara, este întotdeauna o alegere bună: cei mici se pot juca liber, iar părinții se pot bucura de un moment de relaxare. Timpul petrecut în natură este benefic din toate punctele de vedere, pentru toate vârstele.

Alte idei pentru Ziua Internațională a Familiei:

 • creați un arbore genealogic;
 • organizați o petrecere la care să invitați familia extinsă (bunici, unchi, mătuși etc.);
 • plantați împreună o grădină a familiei voastre (sau aranjați un colț verde pe balcon);
 • desenați sau pictați împreună portretul familiei;
 • scrieți o listă de dorințe ale întregii familii (de exemplu, ce locuri vreți să vizitați sau ce proiecte vreți să începeți legate de casă etc.)
 • citiți împreună sau spuneți povești 😊

Dincolo de idei creative și eforturi pentru organizarea acestora, Ziua Internațională a Familiei ne aduce aminte să ne bucurăm și să apreciem legătura emoțională dintre părinți și copii, dar și dintre membrii familiei extinse.

Suntem, fiecare dintre noi, parte a unui întreg, iar acest lucru ne definește și ne poate face mai puternici.