Acasa 9 Familie 9 Călătoria cu avionul – jocuri și activități pentru cei mici

Călătoria cu avionul:

jocuri și activități pentru cei mici

Vă pregătiți pentru prima vacanță în afara țării în familie? Zborul alături de copii poate fi mai complicat decât te aștepți, mai ales dacă durează mai mult de o oră jumătate, două. Plictiseala, nevoia de a se mișca sau frica de zbor îi pot agita pe cei mici și pot duce la situații tensionate pentru întreaga familie. Cum te poți pregăti pentru zborul alături de copii? Iată câteva idei de activități și jocuri care pot face călătoria cu avionul mai plăcută pentru cei mici.

Cum alegi jocurile și activitățile pentru copii în timpul zborului?

  • Alege obiecte ușoare și compacte – pentru a nu îngreuna sau ocupa mult spațiu în bagaj, este bine să alegi jocuri și jucării ușoare, care încap în bagaj și pot fi folosite în spațiul limitat din avion.
  • Evită posibilitatea de a crea mizerie sau dezordine – jocurile cu piese mici și numeroase sau care conțin substanțe lichide sunt riscante din motive evidente.
  • Alege activități și jocuri care nu produc zgomot – dacă optezi pentru jocuri pe tabletă, asigură-te că ai și căști pentru În plus, înainte de a pleca, încarcă tableta sau ia cu tine o baterie externă.
  • Evită jucăriile care necesită baterii – pentru a evita dezamăgirea și frustrarea copilului tău în timpul zborului.

Activități, jocuri și jucării pentru călătoria cu avionul

Iată câteva idei concrete care te pot inspira pentru următorul zbor alături de cel mic.

Jocurile de vocabular

Găsiți cuvinte care încep sau se termină cu o anumită literă, încercați să găsiți cât mai multe cuvinte care descriu obiecte din aceeași categorie (de exemplu, animale sălbatice, culori, forme geometrice etc.) sau găsiți în jurul vostru obiecte care au o anumită caracteristică (o anumită culoare, formă etc.).

Jocul Ce preferi?

Jocul este simplu, dar te poate ajuta să îl cunoști mai bine pe copilul tău și să vă amuzați împreună. Fiecare dintre voi, pe rând, îl întreabă pe celălalt ce ar prefera dintre două opțiuni. Iată câteva exemple: Ce preferi, muntele sau marea? O pisică sau un câine? O prăjitură sau o înghețată? Să fii invizibil sau să poți să zbori? Iarna sau vara? Ciocolata caldă sau ceaiul? Să pictezi sau să cânți? Să mergi la teatru sau la film? etc.

Cărțile de colorat – poți opta pentru creioane în formă de triunghi, pentru a reduce riscul ca acestea să cadă și să se rostogolească pe sub scaune.

Jucării pe care le poți lua cu tine în avion:

  • Plastilina
  • Bețișoare pufoase flexibile
  • Păpuși de mână
  • Cărți de joc
  • Pompoane sau mingi din materiale textile

Orice idei de activități sau jocuri pregătești pentru călătoria cu avionul alături de copii, este important să te înarmezi cu răbdare, calm și înțelegere. Mai ales prima experiență de zbor a celor mici poate fi stresantă atât pentru ei, cât și pentru părinți. De aceea, cu cât ești mai prezent și mai calm alături de el în timpul călătoriei, cu atât mai plăcută va fi aceasta.