Acasa 9 Familie 9 A fost odată ca niciodată… Ziua Internațională a Povestitului

A fost odată ca niciodată…

Ziua Internațională a Povestitului

 

Ziua Internațională a Povestitului

În fiecare an, Ziua Internațională a Povestitului aduce în centrul atenției arta povestirii la nivel global, amintindu-ne că aceasta rămâne în continuare o activitate semnificativă, cu un rol esențial în starea de bine și educația copiilor din întreaga lume.

Ziua internațională a Povestitului a început ca sărbătoare națională în Suedia în 2001, fiind adoptată în anii următori de alte țări scandinave și, în scurt timp, de țări din toate colțurile lumii. Este sărbătorită pe data de 20 martie sau în jurul acestei date, iar evenimentele sunt organizate în jurul unei teme specifice. Povestitori din întreaga lume organizează evenimente și participă la această sărbătoare, reuniți în grupul de Facebook dedicat ei. 

În acest an, tema Zilei Internaționale a Povestitului este „Să construim punți” (Building Bridges), aleasă în contextul conflictelor și al scindărilor din întreaga lume la momentul actual. Construirea de punți de comunicare și încercarea de a ne înțelege reciproc pot ajuta la repararea conflictelor și barierelor dintre oameni. De aceea, pe 20 martie 2024, evenimentele dedicate Zilei Internaționale a Povestitului vor avea în centrul atenției povești pe această temă.

Alte teme ale edițiilor trecute au fost: „Obiecte pierdute și regăsite”  (2022), Mituri, legende și epopee (2019), Nebunul înțelept (2018), Transformare (2017), Femei puternice (2016).

Evenimente și activități organizate de Ziua internațională a Povestitului

Iată câteva idei de activități prin care poate fi sărbătorită Ziua Internațională a Povestitului:

  • Sesiuni de povești pentru copii în biblioteci și librării
  • Sesiuni de povești pentru copii în aer liber
  • Sesiuni de povești-surpriză în școli și grădinițe
  • Citit și ascultat de povești în familie
  • Sesiuni online de povești

Poveștile ascultate de copii începând cu primii ani de viață aduc numeroase avantaje când vine vorba de dezvoltarea celor mici:

Oricum alegi să marchezi această sărbătoare, nu uita că Ziua Povestitului poate fi sărbătorită în fiecare zi cu YOZY.

Descarcă aplicația disponibilă pentru dispozitivele Android de aici și bucură-te alături de copilul tău de povești și jocuri create special pentru copiii cu vârsta între 4 și 8 ani.